Gordijnen

Van oorsprong dienden gordijnen om in de wintermaanden de kou buiten de kamers te houden. Wanneer we ‘s avonds de lampen aandoen, zorgen ze er bovendien voor dat de inkijk wordt tegengegaan.

Maar gordijnen hebben nog een ander doel. Het gordijn heeft namelijk ook een decoratieve functie. Vooral bij de hedendaagse bouwmethoden doen de raampartijen vaak strak en kil aan. Hoewel smaken verschillen, in ieder geval kan met een goede gordijnkeuze onze woonruimte ‘warmer en aangenamer’ worden gemaakt. Met een paar showbanen verdwijnt de echo die ontstaat als er harde vloeren en plisse’s of rolgordijnen worden gecombineerd.

Drapperi├źn

Draperie├źn worden al compleet geconfectioneerd en in allerlei vormen en modellen aangeboden. In het verleden werden ze alleen toegepast in zwaar klassieke interieurs en ze werden dan gemaakt door speciaal hiervoor opgeleide vakmensen.

De wijze van meten, snijden/knippen en maken van de draperie├źn is praktisch het zelfde als die van de klassieke draperie uit de goeie ouwe tijd.

Scroll naar boven